Aušra Valaitienė
Sasnavos biblioteka
2023 sausio 18 d.

Mokėti skaityti yra nuostabu! Juk ne visi gali lengvai išmokti, ne visiems užtenka kantrybės keliauti nuo puslapio prie puslapio. Visgi knygos viršelis turi galią sudominti ir visai neskaitantį. Jame telpa visa knyga, pradedant autoriumi, knygos pavadinimu ir iliustracijomis, po kuriomis slepiasi visa knygos istorija.

Ankstyvą rytmetį, nešini savo sukurtais knygos viršeliais, į biblioteką susirinko Sasnavos pagrindinės mokyklos moksleiviai su mokytoja Rūta. Žaismingai nusiteikę vaikai buvo pasiruošę pasitikrinti savo skaitymo gebėjimus garsiniuose pasakėlės „Trys kačiukai“ skaitymuose. Vaizdo ekrane matydami tekstą, raidė po raidės dėliodami skiemenis, skaitė pasakėlę. Taip sužinojo apie trijų kačiukų išdaigas, jų nuotykius įkritus į miltus ar įlindus į suodžių vamzdį. Vieniems skaityti sekėsi geriau, kitiems –  sunkiau, tačiau skaitant garsiai visiems kartu buvo kur kas drąsiau ir sklandžiau. Kiekvienas galėjo įsiklausyti ir išgirsti, o perskaityta istorija tapo dar labiau mielesnė ir suprantamesnė.

Perskaitę pasakėlę vaikai rinko kačiukams vardus. Ir kokių tik neprigalvojo!  – Juodulys, Rainiukas, Pilkutis, Ilgauodegis, Baltaausis, Pūkutis ir netgi Žiemos katinas (nes baltas)…

Šauniai pajuokavę, pasidalinę prizus ir siurprizus pasižadėjo vėl po mėnesio apsilankyti bibliotekoje. Garsinio skaitymo nauda yra beribė, kuri motyvuoja vaikus dar geriau išmokti skaityti,  lavina dėmesio sutelkimą, kalbą ir didina vaiko žodyną.

Dėkojame mokytojai Rūtai ir šauniesiems pirmokėliams už puikiai praleistą rytmetį bibliotekoje.

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email