Raminta Liubelionienė
Vedėja
2023 vasario 15 d.

Daugybė vaikų ir paauglių visame pasaulyje kasdien naudojasi informacinėmis technologijomis, o internetas jau tapęs neatsiejama visų mūsų gyvenimo dalimi. Virtuali erdvė suteikia daug galimybių – informacijos paieška, bendravimas, savirealizacija ir pan. Tačiau yra kita, blogoji pusė. Patyčios, apgavystės, duomenų vagystės – tai tik dalis pavojų, kurie gali įvykti neapdairiai naudojantis informacinėmis technologijomis.

Vasario 7 dieną jau 20 kartą buvo minima Saugesnio interneto diena. Šia diena siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į aktualius skaitmeninius iššūkius, skatinant saugesnį, ypač vaikų ir jaunuolių, naudojimąsi internetu ir skaitmeninėmis technologijomis. Šią dieną Vaikų ir jaunimo edukacijos centre apie saugumą internete kalbėjomės su Petro Armino progimnazijos trečios klasės mokiniais. Vaikai aktyviai atlikinėjo užduotis bei diskutavo apie virtualioje erdvėje kylančias grėsmes, sužinojo ką daryti ir kur kreiptis, jei nukentėtų nuo internetinių nusikaltėlių, pasakojo su kokiais pavojais patiems yra tekę susidurti.

Ačiū mokytojai ir mokiniams už dalyvavimą. Tikimės, kad mums duotas pažadas būti budresniais ir atsargesniais virtualioje erdvėje nebus pamirštas.

Kategorijos:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email