Dalia Sudeikienė
Igliaukos biblioteka
2023 kovo 27 d.

Kovo 23 d. Igliaukos bibliotekoje vyko konferencija „Kalba – tai burtai, magiška galia“, kurioje  dalyvavo Igliaukos Anzelmo matučio gimnazijos 3 klasės gimnazistai su mokytoja Aušra Brusokiene.

„Kur savi stogai, ten ir sava kalba – artima, miela, suprantama. O kalbėti ir susikalbėti galima ne tik žodžiais – apie reikšmingus dalykus prabilti gali ir daiktai, kuriuos regime, liečiame, tyrinėjame“. Šitokios mintys pradėjo kirbėti galvoje, kai lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Aušra Brusokienė su Igliaukos Anzelmo Matučio gimnazijos 3 klasės gimnazistais bibliotekoje surengė gimtajai kalbai skirtą konferenciją  „Kalba – tai burtai, magiška galia“.

Moksleiviai savo pranešimuose analizavo gatvių pavadinimų kilmę, kalbėjo apie kalbos vartojimą socialiniuose tinkluose, pavardžių trumpinimo įtaką lietuvybei, technologijų įtaką kalbai ir t.t. Vyko diskusija apie moksleivių konferencijos metu pateiktos vaizdinės ir šnekamosios medžiagos aktualumą, kalbėjimo taisyklingumą bei gebėjimą bendrauti su auditorija.

Lietuvių kalbos dienų mėnuo baigiasi. Bet mes niekada nepaliausime nuolat mylėti, branginti ir puoselėti savo gimtąją kalbą.

Bibliotekininkė Dalia Sudeikienė

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email