Dalia Sudeikienė
Igliaukos biblioteka
2023 kovo 27 d.

Igliaukos bibliotekoje atidaryta Anzelmo Matučio gimnazijos priešmokyklinio ugdymo grupės,  I – IV klasių  mokinių darbų paroda „Svečiuose pas Drevinuką“, skirta vaikų poeto Anzelmo Matučio 100-osioms gimimo metinėms paminėti. Renginyje dalyvavo  gimnazijos direktorė Edita Miklovienė, direktorės pavaduotoja Rūta Kriaučiūnienė, priešmokyklinio ugdymo grupė, I – IV klasių mokiniai, pradinio ugdymo pedagogė Zita Janulevičienė, mokytojos padėjėja Lina Račkelienė.

Mokiniai deklamavo poeto A. Matučio eilėraščius, komentavo karu su tėveliais pagamintus eilėraščių personažus, žaidė ir traukė burtus.

Menas išlieka menu – ar į jį žiūrėtų vaikas, ar suaugęs. Tik vaikai kūrinio prasmę atranda pasitelkdami kitus įgūdžius: labiau kliaujasi vaizduote nei analize, labiau atkreipia dėmesį į detales nei vertina kontekstą. Šioje parodoje vaikai parodė, kaip  suprato poeziją piešdami, bei darydami kūrybinius darbelius kartu su tėveliais – per veiklą, į kurią jie mielai įsitraukė. Kadangi visame pasaulyje ateities švietimo sistemos yra paremtos įtraukaus ir patirtinio ugdymo metodais, emocinio intelekto lavinimu, norėjome palaikyti tokią iniciatyvą. Mokymo(si) ir ugdymo(si) aplinkos kūrimas yra ypač svarbus vaikų edukacijoms. Tikime, kad ši paroda sujungė ugdymo vertybes su meno pažinimu.

Dėkojame tėveliams už bendrus, šeimyninės kūrybos darbus.

Bibliotekininkė Dalia Sudeikienė

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email