Gerda Matusevičienė
2023 balandžio 29 d.

Marijampolės Petro Kriaučiūno viešosios bibliotekos Vaikų ir jaunimo edukacijos centras jau ne vienus metus glaudžiai bendradarbiauja su šokio teatru „Dansema“. Dėka šios bendrystės tėvai su kūdikiais gali stebėti šokio spektaklius, kurie supažindina mažuosius su judesiu, spalvų ir garso pasauliu.

Šiais metais šokios teatras „Dansema“ įgyvendina projektą „Kartos kartu“ ir kviečia spektaklius kartu su vaikais stebėti ir senjorus.

Projektas „Kartos kartu“ – tai nauja meninė iniciatyva, plečianti šiuolaikinio šokio prieinamumą socialiai jautrioms ir socialinę atskirtį patiriančioms visuomenės grupės – vienišiems senjorams ir mažiems vaikams. Šio projekto esmė – per meninę veiklą, t. y. šiuolaikinio šokio spektaklių stebėjimą ir kūrybines judesio dirbtuves po spektaklių, apjungti šias dvi skirtingų kartų visuomenės grupes, kad jos galėtų bendrai kurti, bendrauti meninėje aplinkoje. Kartu stebėdami menines patirtis, spektaklius ir kartu judėdami po spektaklių senjorai ir vaikai patiria gyvo bendravimo ir bendros meninės veiklos džiaugsmą, kuris, mokslinių tyrimų duomenimis, teigiamai veikia fızinę ir emocinę sveikatą, bendrą nuotaiką skatina senjorus būti gyvybingais, o mažylius patirti suaugusiųjų rūpestį ir teikiamą saugumą.

Minint Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę balandžio 28 d. Bibliotekos Didžiojoje salėje tėvai su 6-18 mėn. kūdikiais kartu su senjorais buvo pakviesti stebėti šio šokio teatro spektaklį „Neregėtas pasaulis“. Šokėjos dr. Birutė Banevičiūtė, Giedrė Subotinaitė ir Agnė Ramanauskaitė kūrybiškai supažindino su pagrindiniais šokio elementais (erdve, laiku, energija), leido mažyliams bei senjorams patirti šokį per judesį, spalvą, skirtingus scenos medžiagų ir šokėjų kostiumų paviršius bei ypatingai sukurtą muziką.

Džiaugiamės galėdami supažindinti vaikus su kultūra nuo ankstyvo amžiaus, skatinti šeimų aktyvumą ir bendradarbiavimą bei tuo pačiu suteikti įsimintiną patirtį visiems dalyviams.

Projektą „Kartos kartu“ dalinai finansuoja Vilniaus miesto savivaldybė.

Šokio teatras „Dansema“
www.dansema.lt
info@dansema.lt

Nuotraukų galerija:
Kategorijos:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email