Aušra Valaitienė
Sasnavos biblioteka
2023 gegužės 2 d.

Švęsti 23-ąją Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę, kurios šių metų tema „Kartu įveikiant krizes“,  į Sasnavos biblioteką susirinko Sasnavos pagrindinės mokyklos priešmokyklinio ugdymo grupės ugdytiniai ir ketvirtos klasės moksleiviai lydimi savo mokytojų. Atvyko bibliotekininkės Elena ir Vaida iš Tautkaičių bibliotekos, Rita –  iš Gavaltuvos bibliotekos, nes šis Nacionalinės bibliotekų savaitės renginys Sasnavos bibliotekoje jau yra tapęs gražia tradicija, suburti aplinkinių bibliotekų darbuotojas.

Pradžioje buvo kalbama, kaip įveikti iškylančius gyvenime sunkumus, kurių turi ir vaikai, pastebėta, kad reikia ieškoti pagalbos, nebijoti pasisakyti, jei kas slegia.

Dalyvaudami viktorinoje „Viena biblioteka – begalė gyvenimų“, ketvirtokai susiskirstė į tris komandas pasakydami savo vardą ir būdo savybę, kuri padėtų įveikti vienokią ar kitokią juos ištikusią krizę. Viktorinos metu vaikai turėjo atspėti iš kokios knygelės skaitomas tekstas. Atsakymus buvo galima pasirinkti iš pateiktų keturių variantų. Visos trys komandos atsakinėjo labai šauniai, nes šios ketvirtos klasės mokiniai ir jų mokytoja Birutė – aktyvūs bibliotekos skaitytojai.

O, kad krizes įveikti galima pasitelkus gerą nuotaiką, pademonstravo patys mažiausieji skaitytojai. Padedami muzikos mokytojos Marijos, jie padainavo keletą dainelių. Tas vaikiškas nuoširdumas išsiliejo pro pravirą langą, dainos melodiją pasigavo vėjas ir šypsena nušvietė praeivių veidus. „Vaikai  dainuoja“… Rodos, jokių krizių ir negali būti…

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email