Augustina Miknevičiūtė
2023 gegužės 4 d.

Šių metų Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė mūsų bibliotekoje prasidėjo kiek anksčiau – balandžio 22 d. šeštadienį. Šūkis „Kartu įveikiant krizes“ neliko vien skambiais žodžiais ir puikiai tiko pirmajam mūsų renginiui – PARAMOS AKCIJAI SKIRTAI BEGLOBIAMS GYVŪNAMS.

Prisiminus tą dieną, širdį vėl aplanko labai mielas jausmas, o atmintyje nugula visos patirtos emocijos ir gražios apsilankiusiųjų šypsenos. Šio renginio metu kvietėme Marijampoliečius su savo augintiniais atkeliauti į Multicentro fotostudiją, nusifotografuoti bei paremti Marijampolės beglobius gyvūnus. Kiekvienam nusifotografavusiajam įteikėme foto atviruką, kuriame – išsirinkta pati gražiausia nuotrauka su savo augintiniu.

Įdėjome daug pastangų, kad šis renginys būtų kuo labiau matomas. Reklaminio plakato veidas – šunelis Rokis iš Marijampolės beglobių, tapo tikra žvaigžde mūsų mieste ir puikavosi ne tik reklamos stenduose, socialiniuose tinkluose, tačiau ir šunų vedžiojimo aikštelėse. Nežinome ar tai padėjo, tačiau šiandien Rokis jau turi mylinčius šeimininkus, kuo labai džiaugiamės.

Organizuodami panašius renginius niekada nesitikime didelio susidomėjimo, tačiau šį kartą likome nustebinti ir sužavėti! Jau nuo 10 valandos ryto prie įėjimo į Multicentrą, akcijos dalyvius pasitiko Marijampolės gyvūnų mylėtojų asociacijos vadovė Daiva Leonavičiūtė su savo jaukiąja augintine šunyte Naida, o pirmųjų paramos dalyvių sulaukėme akcijai tik prasidėjus. Fotostudijoje netrūko juoko, o kiekvieną augintinį dėmesiu apipylė Meno krypties projekto savanorės Miglė ir Smiltė, kurios darbavosi tiek fotografuodamos, tiek spausdindamos gražiausius foto atvirukus.

Po šeštadienio, paramos stiklainiukas apkeliavo visus bibliotekos darbuotojus, kurie noriai aukojo beglobiams gyvūnams.

Tad norime pasidalinti tuo ką pavyko surinkti!

Beglobiams gyvūnams buvo paaukota 424.13 EUR ir daugiau nei 45 KG kačių bei šunų maisto. O kur dar įvairūs skanukai, drabužėliai, pavadėliai ir kitos gerybės!

Dėkojame visiems prisidėjusiems, aukojusiems, dalyvavusiems! Nuoširdžiai nesitikėjome tokio pasisekimo ir pažadame, kad tokių renginių dar tikrai sulauksite!

Akcijos fotoalbumas.

Meno kryptis

Nuotraukų galerija:
Kategorijos:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email