Raminta Liubelionienė
Vedėja
2023 birželio 14 d.

Lietuvos jūrų muziejus jau ketvirti metai įgyvendina iniciatyvą „IŠRINK RUONIUKUI TARMIŠKĄ VARDĄ“. Jos metu nuo mamų pasimetusiems ir į Lietuvos jūrų muziejaus Baltijos jūros gyvūnų reabilitacijos centrą patekusiems slaugomiems ruoniukams renkami tarmiški, skirtingų Lietuvos etnografinių regionų vardai. Šiemet ši iniciatyva atkeliavo į Suvalkijos regioną.

Marijampolės Petro Kriaučiūno viešoji biblioteka bendradarbiaudama su Lietuvos jūrų muziejumi dar vasario mėn. paskelbė akcijos „IŠRINK RUONIUKUI SUVALKIETIŠKĄ VARDĄ“ pradžią. Iki pat balandžio mėn. pabaigos visi bibliotekos lankytojai buvo raginami prisiminti unikalius, tik Suvalkijos regionui būdingus vardus ar tarmiškus žodžius, ir taip suteikti vardus mažiesiems ruoniukams. Akcijos metu iš viso sulaukta net 150 vardų pasiūlymų. 

Šiemet Baltijos jūros gyvūnų reabilitacijos centrą pasiekė 22 ruonių jaunikliai, trys iš jų, deja, neišgyveno. Visiems Lietuvos jūrų muziejuje sveikstantiems ruoniukams rastinukams buvo suteikti išmoningi ir labiausiai tinkantys suvalkietiški vardai. Devyniolikai centro globotinių buvo suteikti Funčo, Šlebės, Skepetos, Kepsio, Bamblio, Bacės, Studos, Putros, Ciunio, Kapsės, Skrunkio, Livaro, Pieskutės, Šešupės, Šližiko, Kaniuko, Čeveryko, Sūduvio ir Abazėlio vardai.

Dėkojame visiems, kurie prisidėjo prie šios iniciatyvos, o tuos, kurių pasiūlytais vardais pavadinti ruoniukai, birželio 15 d. ketvirtadienį 15:00 kviesime į Vytauto Didžiojo parką, kuriame Teatralizuotų garsinių pasakų skaitymų metu, įteiksime Lietuvos jūrų muziejaus prisiminimo dovanėles.

Susipažinti su mažaisiais ruoniukais galite atvykę į Vaikų ir jaunimo edukacijos centrą, kur visą birželio mėnesį eksponuojama šių nuostabių gyvūnėlių fotografijų paroda.

Kviečiame apsilankyti!

Nuotraukų galerija:
Kategorijos:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email