Gerda Matusevičienė
2023 liepos 25 d.

Ko reikia gerai šventei jau seniai išsiaiškino Lietuvos ir pasaulio atlikėjai, o mums lieka jų formulę pritaikyti savo mylimiems skaitytojams ir renginių lankytojams. Jau trečius metus iš eilės juos kviečiame dalyvauti Knygos šventėje.

Su muzika, edukacijomis, spalvinga šventės aplinka liepos 20 d. pasitikome į Vytauto Didžiojo parką atskubėjusius marijampoliečius, miesto svečius ir kitus vasarotojus. Čia ir vyko Knygos šventė. Tiesa, šiais metais ją iš vasaros pabaigos perkėlėme į vidurvasarį. Tokiu būdu, kartu su ištikimais renginių dalyviais, norėjome atsisveikinti su Teatralizuotų garsinių pasakų skaitymų sezonu, kuris prasidėjo gegužės pabaigoje.

Šiek tiek jaudulio ir sumaišties sukėlė netikėtai iš dangaus pasipylęs lietus, bet prieš pat šventės atidarymą jis nurimo ir leido mėgautis saulės spinduliais. Atidarydama šventę, bibliotekos direktorės pavaduotoja Jūratė Dudkienė prisiminė garsiosios sagos „Ledo ir ugnies giesmė“ kūrėjo George‘o R. R. Martin‘o mintį, jog skaitantis žmogus gyvena tūkstančius gyvenimų ir linkėjo susirinkusiems iš naujo atrasti knygą ir skaitymo malonumą. Vaikų ir jaunimo edukacijos centro darbuotojai, prisimindami Teatralizuotus garsinius pasakų skaitymus, dėkojo visiems, kurie padėjo įveikti iššūkius ir gelbėjo prieš ir po renginių, taip pat apdovanojo fotografijų konkurso „Su Knyga“ dalyvius.

Didžiosios scenos nuotaiką kūrė žonglierius Mantas, kuris parodė šiuolaikinio cirko spektaklį „Žvejas“, o po pasirodymo kvietė pasimokyti žongliravimo paslapčių ir šventės kampelį nudažyti į orą kylančiais spalvingais kamuoliukais. Žonglieriaus pasirodymą keitė „Labaiteatras“ aktoriai. Jie į sceną atgabeno tikrą repo šou. Čia skambėjo „Lizdeikos repo legendos“. Šventės dalyviai susižavėję stebėjo, lingavo ir sveikino besikeičiančius spektaklio personažus. Sutinkame su šventėje dalyvavusiais, kad tai puikus edukacinis spektaklis ne tik vaikams, bet ir tėvams ir turėtų būtų rodomas istorijos pamokose.

Kūrybinė erdvė šiais metais prisipildė veiklomis ne tik vyresniems, bet ir patiems mažiausiems. Už užimtumą mažiausiems dėkojame „Family Lab Academy“ edukatorėms, už edukacijas knygų mylėtojams – knygos „Kas aš toks?“ rašytojai Raimondai Razbadauskienei ir knygos „Spalvų namelis“ rašytojai Renatai Bee, už paslaptingo miško dvelksmą – žaismingiems miško gyventojams iš „Žalia vaikų kūdra“, už kūrybines veiklas bibliotekų erdvėje – Kalvarijos savivaldybės viešajai bibliotekai, Kazlų Rūdos Jurgio Dovydaičio viešajai bibliotekai, Vilkaviškio rajono savivaldybės viešajai bibliotekai, už talentą ir kantrybę – šaržistui Aurimui Matusevičiui.

Renginį vedusieji Pepė ir Karlsonas sakė, kad mūsų publika nuostabiai įsitraukianti, reaguojanti ir dalyvaujanti, o mums belieka jiems pritarti ir padėkoti už šventės nuotaiką. Jūs taip pat nuostabūs.

Jau žinome, kad vienas mūšyje esi niekas. Teatralizuotus garsinius pasakų skaitymus ir Knygos šventę organizavo Raminta, Aušra, Daiva, Vilius, Augustina ir aš Gerda. Mes visi sukamės Vaikų ir jaunimo edukacijos centre. Dar vienas didelis ačiū skrenda Marijampolės Petro Kriaučiūno viešosios bibliotekos darbuotojams, kurie mums gelbėjo užkulisiuose.

Dar kartą dėkojame, linkime jaukios likusios vasaros ir sakome iki susitikimo kitą vasarą.

KNYGOS ŠVENTĖS FOTOALBUMAS

Šventę rėmė UAB „Mantinga“, MB „Biuro spektras“, Moksleivių kūrybos centras, VšĮ „Lispa“, Marijampolės kultūros centras

Projektą „Mažieji knyginėtojai 2“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Marijampolės savivaldybė

Nuotraukų galerija:
Kategorijos:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email