Monika Pileckaitė
Vyresnioji bibliotekininkė
2024 kovo 4 d.

Vasario 27 d. skaitytojų klubo „Obuolys nuo obelsׅ“ nariai ir bibliotekos draugai dalyvavo susitikime su rašytoju Aleksu Bartkumi, Marijampolės Sūduvos gimnazijos moksleiviu, visuomenininku, įvairių pilietinių akcijų iniciatoriumi.

Autorius pristatė savo istorinę knygą „Asmenybės okupacijų labirintuose“. Knygoje aprašomos dviejų iškilių XX a. Lietuvos švietimo ir Marijampolės miesto asmenybių gyvenimo istorijos. Tai du gimnazijų direktoriai, inteligentai, patriotai, pedagogai – Zigmas Masaitis ir Feliksas Treigys. Jų gyvenimo istorijos prasideda dar prieškaryje, tęsiasi tarpukariu, per Antrąjį pasaulinį karą bei žiaurias Lietuvos okupacijas.

Jaunasis rašytojas bibliotekos auditoriją sužavėjo išsamiu ir įdomiu knygos turinio pateikimu,  atviru bendravimu,  istorinių faktų gausa apie išskirtinių žmonių gyvenimą. Būtent Alekso Bartkaus darbe pirmą kartą užfiksuota, kad pedagogas Feliksas Treigys iš mirties gniaužtų išgelbėjo savo buvusį mokinį — Lietuvos Respublikos Prezidentą Valdą Adamkų. Leidinyje gausu fotografijų, archyvinių dokumentų ir asmenybes pažinojusių amžininkų atsiminimų.

(Teksto ir nuotraukų autorė Monika Pileckaitė)

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email