Asta Urkienė
Gudelių biblioteka
2022 rugsėjo 21 d.

Gražią  rugsėjo 18 -osios dieną į Gudelių seniūniją susirinko nemažas būrys miestelio gyventojų bei svečių. Jie atėjo į susitikimą su žemiečiu Justinu Naviku, pristatančiu  savo pirmąją knygą „Išeiti į horizontą“. Renginyje dalyvavo autoriaus šeima, buvę klasiokai, draugai iš Marijampolės, Kauno bei Vilniaus. Knygos autorius prieš 50 metų gyveno Pušinių kaime netoli Daugirdų, baigė Gudelių vidurinę mokyklą, todėl knygos pristatymas tapo savotišku klasiokų, vaikystės draugų bei mokytojų susitikimu, kurio metu buvo prisiminti jaunystės nuotykiai bei išdaigos.

Knyga „Išeiti į horizontą“ – pasakojimas apie žmogų, savo gyvenime sutalpinusį neįtikėtinai daug įvykių ir nuotykių, kurie vyksta Sibire, Maskvoje, Korėjoje ir Lietuvoje.  „…taip bemaž visą gyvenimą retkarčiais patirdavau sielos viduje tą jausmą, kurį pavadinau išėjimu į horizontą. Tai reiškė nuobodžios, įkyrėjusios rutinos tėkmės pakeitimą.“ – ši ištrauka iš romano nusako visą esmę, nes knyga tikrai nėra nuobodi, jos  herojui vis kas nors nutinka, ir jis turi keisti savo gyvenimo kelią.

Kai kurias ištraukas iš knygos žaismingai skaitė autoriaus draugė – mokytoja Liuda iš Kauno. Susitikime taip pat dalyvavo jaunas autoriaus draugas Raimondas iš Vilniaus, kuris pasidalino savo įžvalgomis apie taip reikalingą jaunų žmonių bendrystę su vyresniaisiais bei jų palaikymą.

Visose knygoje aprašytose vietovėse autorius yra pabuvojęs. Susitikimo metu Justinas Navikas pasidalino nuotraukomis ir nuotaikingomis istorijomis  iš kelionių po Afriką. Jis aplankė Tanzaniją, Ugandą, Ruandą, Zambiją, Zanzibarą. O Azijoje – Filipinus, Vietnamą, Tailandą, Kambodžą.  

„Noriu džiaugtis pasauliu, nes jis duotas trumpam ir tik vieną kartą“, – tai citata iš knygos ir ją autorius dažnai kartojo susitikimo metu.

Nuoširdžiai dėkojame Justinui Navikui, atnešusiam džiaugsmo ir mums.

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email