Gerda Matusevičienė
Vaikų ir jaunimo edukacijos centras
2022 gruodžio 19 d.

Besibaigiantys metai diktuoja taisyklę – ramiai atsisėskite ir pagalvokite kam ir už ką esate dėkingi. Metai nebuvo lengvi. Įtampą ir nerimą kėlė karinis konfliktas, kainų šuolis, nežinia dėl pandemijos, teko greitai reaguoti į pokyčius, prie jų taikytis.

Kūrybiškiems ir viskam pasiruošusiems Vaikų ir jaunimo edukacijos centro darbuotojams Ramintai, Augustinai, Aušrai, Ligitai, Viliui ir Daivai tenka dėkoti už renginių ir idėjų puokštę, kurią sėkmingai nuskynė mažieji lankytojai. Tokios gausos renginių nebūtų be Lietuvos Kultūros tarybos ir Marijampolės savivaldybės, kurie dar metų pradžioje nudžiugino finansuodami projektą „Mažieji knyginėtojai“.

Šio projekto dėka pavasarį patys mažiausieji Centro lankytojai būrėsi Bibliotekos Pasakų studijoje, kur jie kartu su tėvais dalyvavo interaktyviuose skaitymuose, o Didžiojoje bibliotekos salėje stebėjo profesionalaus šokio teatro „Dansema“ spektaklius. Šie užsiėmimai tęsėsi rudenį ir žiemą.

O ką veikėme vasarą? Vasara – didžiųjų renginių ir iššūkių metas. Regis visi Teatralizuotų garsinių pasakų skaitymų renginiai nugulę lapuose, tačiau įtampa ir nerimas jaučiamas prieš kiekvieną susitikimą Vytauto Didžiojo parke. 8 ketvirtadienius čia buvo galima išvysti linksmąją pandą, DokiPoki ir „Žalios vaikų kūdros“ personažais, atklikti neužmirštamus eksperimentus ar cirko triukus, stebėti „Bravo teatras“ bei „Gyvi teatre“ spektaklius, mušti būgnus su „Ritmas kitaip“. Ypač didelio susidomėjimo sulaukė baigiamasis vasaros renginys. Rugpjūčio 25 d. tris valandas vykusiame skaitymo festivalyje ne tik vaikai, bet ir suaugusieji patyrė skaitymo, teatro, muzikos, kūrybos ir aktyvių žaidimų džiaugsmą.

Ruduo – šeimadienių metas. Čia karaliavo žirklės, pieštukai, klijai ir kitos priemonės, iš kurių galima ką nors pagaminti. Šeštadieniais šeimos su vaikais rinkosi į šeimadienius, kurių metu jie susitiko su knygų kūrėjais Lina Itagaki, Mariumi Marcinkevičiumi, Ieva Babilaite, lankė jų parodas, kalbėjosi ir be abejo fotografavimosi atminimui.

Tai kuo stipriai tiki, visai netikėtai ima ir nutinka“, „Labai patiko eiliuota istorija, žavingos pabaisos ir labai mielas sniego žmogus“, „Su ja ne tik aš augu, bet ir tyrinėju nuostabų girios pasaulį“ – apie ką čia kalbama? Tai tik keletas akcijos-konkurso „Medalis knygai“ dalyvių atsiliepimų apie pačias geriausias knygas. O jų būta pačių įvairiausių ir pačioms įvairiausioms knygoms.

Renginių maratonas baigtas, akcijos-konkursai įgyvendinti, parodos uždarytos. Šiandien belieka ramiai atsisėsti ir pagalvoti kam ir už ką esame dėkingi. O dėkingi esame Lietuvos kultūros tarybai ir Marijampolės savivaldybei už galimybę skleisti kultūrą mūsų mieste, Marijampolės Petro Kriaučiūno viešosios bibliotekos kolegoms už operatyvią pagalbą ir palaikymą renginiuose, kiekvienam atėjusiam į renginius – už šypsenas, šviesias akis, juoką ir gražius žodžius. Lai žydi kultūra ir skleidžia gražiausius žiedus ir kitais metais!

Daugiau renginių akimirkų ieškokite Multicentro Facebook.com paskyroje.

Projektą „Mažieji knyginėtojai“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Marijampolės savivaldybė.

Nuotraukų galerija:
Kategorijos:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email