Informacijos išteklių ir vadybos skyrius
2023 birželio 8 d.

Birželio 7 d. Gudeliuose surengtas susitikimas su psichologe Nida Gruodiene.

Nida Gruodienė – ilgametę darbo  patirtį turinti psichologė, geštaltinio psichoterapinio metodo, kūrybinio mąstymo, streso ir konfliktų valdymo, karjeros projektavimo specialistė. Lektorė turi didesnę nei 20 metų patirtį sudėtingų situacijų ir konfliktų valdymo, kūrybinio mąstymo ir asmeninio efektyvumo srityse.

Susitikimo tema – apie galimybes ir pasirinkimus mūsų gyvenime. 

Kaip teigė lektorė, išaugęs savižudybių skaičius, priklausomybės, didėjantis antidepresantų vartojimas rodo, kad Lietuvos visuomenėje yra daug kančios. Psichologė pasidalino patirtimi, kaip galima padėti sau ir šalia esantiems artimiesiems įveikti sunkumus, kaip pakelti žmogaus sielą ir susitvarkyti su gyvenimu.

Lektorė kalbėjo apie tai, kad žmogaus gyvenime turi atsirasti prasmė ir dėkingumas, tik taip bus lengviau įveikti sunkumus.

Daug dėmesio lektorė skyrė žmogaus sveikatos identifikavimui, kalbėdama apie tai, kad mūsų sveikata susideda iš fizinės, dvasinės ir socialinės gerovės. Svarbu pasirūpinti savo fiziniu ir socialiniu kūnu ir turėti santykį su pačiu savimi kiekvieną dieną: praktikuoti kvėpavimo pratimus, afirmaciją, padėkos meditaciją.

Mūsų mintys turi būti dabartyje, o ne praeityje ir ateityje. Kančios gyvenime tiek daug nėra, kiek jos susikuria pats žmogus, o laimė yra kasdienybėje, gyvenimo džiaugsmas – smulkmenose. Kiekvienai  dienai baigiantis turime paklausti: ką aš daviau pasauliui, už ką jam esu dėkingas ir fiksuoti savo sąmonėje tai ką turime, o ne tai, ko neturime. Visada egzistuoja galimybė ir mūsų pasirinkimas …

Susitikimas su psichologe Nida Gruodiene surengtas įgyvendinant Marijampolės savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos finansuojamą projektą „Gyventi sveikai – gyventi laimingai 2“.

Violeta Ruseckienė

Skyriaus vedėja

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email