Aušra Valaitienė
Sasnavos biblioteka
2021 gegužės 3 d.

Pamažu šiltėjantis pavasaris, karantino atlaisvinimas praėjusį ketvirtadienį sukvietė prie Sasnavos bibliotekos į popietę „Skaityti knygeles, kaip ragauti uogeles“. Susirinko VŠĮ Sasnavos vaikų ir jaunimo gerovės centro „Židinys“ lankytojai. Buvo džiugu po nemažo laiko išgirsti vaikų juoką, klegesį, matyti jų akyse puikią nuotaiką ir laimės kibirkštėles.

Popietės pradžioje kalbėta, kokias uogas pažįsta vaikai,  kokios mėgstamiausios, kurios pirmutinės prinoksta vasaros pradžioje. O kaip kvepia ant smilgos suvertos žemuogės! Beveik vieninga nuomone visus laurus nuskynė braškė. Vaikai skaitė lietuvių autorių eilėraščius, kuriuose minimos visokiausios uogos: braškės, avietės, serbentai, spanguolės, vyšnios, mėlynės. Patiems mažiausiems dalyviams skaityti padėjo vadovės Gintarė ir Neringa. Bendraujant su vaikais buvo prieita prie išvados, kad ragaujant uogas, jos nebūna visos skanios, taip ir su knygomis, vienas patinka skaityti labiau, kitos knygos vos vienas, kitas lapas įveikiamas. Bet svarbu nors kiek „ragauti“ ir pajusti to ragavimo, kad ir trumpą, bet skanų malonumą.

Šventę vainikavo saldūs prizai ir siurprizai. Visiems dalyviams įteiktos knygelės, kaip paskatinimas tolimesniam skaitymui, nes būtent skaitant galima pamiršti viską aplinkui, pasinerti į fantastinį ir įdomų pasaulį arba tiesiog mėgautis knyga – kaip pačia saldžiausia uoga. Kartu praleistas laikas buvo nuostabus, išsiilgtas, ačiū visiems popietės dalyviams.

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email