Asta Urkienė
Gudelių biblioteka
2022 liepos 19 d.

Gudelių bibliotekoje pristatyta paroda, skirta grožiui, meilei ir ramybei. Tai – Gudelių miestelio gyventojos Irenos Mažeikienės kryželiu siuvinėtų darbų paroda „Iš kartos į kartą – pirmą kartą“. Parodos pristatymo renginį pagyvino Eglės Knoknerienės atliekamos dainos pritariant ukulėle.

Nuo seno lietuvėms įgimtas poreikis gražinti savo būtį: palangėje sodinti gėles, pačioms austi ir siuvinėti drabužius, rankdarbiais – takeliais, servetėlėmis, pagalvėlėmis – puošti savo aplinką.  Rank­dar­biai pa­ky­lė­da­vo virš kas­die­ny­bės, sutaurin­da­vo ir nu­spal­vin­da­vo ap­lin­ką. Siuvinėjimas kryželiu atima daug laiko, reikalauja ypatingo atidumo ir susikaupimo. Šių savybių Irenai netrūksta, nes per dešimtmetį išsiuvinėta daugiau nei dvi dešimtys įvairaus dydžio darbų: tai gamtos peizažai, gėlės, gyvūnai. Taip pat keletas darbų yra ir šventųjų tematika.

Į parodos pristatymą susirinko gausus būrys Irenos artimųjų, kaimynų ir miestelio  gyventojų. Kai kurie buvo maloniai nustebinti, nes pažįsta Ireną daugybę metų, o nežinojo, kad ji kuria darbus, kuriais gali pradžiuginti ir kitus.  Ši paroda jai – pirmoji. Didelis noras nuverčia kalnus – tai įrodo tūkstančiai Irenos išsiuvinėtų kryželių.

Linkime  parodos autorei sėkmės, sveikatos bei idėjų kuriant naujus darbus.

Paroda bibliotekoje veiks iki rugpjūčio 31 d.

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email